První ze slibů, které dal nový většinový vlastník nemocnice v Mariánských Lázních Jakub Zavoral, se podařilo splnit. Od středy 10. června rozšířila chirurgická ambulance svou ordinační dobu.

„Nově chirurgická ambulance včetně rentgenu funguje každý den od 7 hodin do 19 hodin," informoval Zavoral s tím, že výhledově plánuje rozšířit provoz ambulance na čtyřiadvacet hodin denně. „Rozšíření ordinačních hodin ambulance je prvním krokem z celé řady, které učiníme, abychom stabilizovali nemocnici," uvedl Zavoral s tím, že je nemyslitelné, aby lidé z Mariánských Lázní, Tachovska a okolí museli za základní ambulantní péčí dojíždět desítky kilometrů.

„Během léta chceme v mariánskolázeňské nemocnici zavést nonstop chirurgickou ambulanci," nastínil Jakub Zavoral plány na následující týdny.

„Nyní probíhají jednání s městem, Karlovarským krajem, Plzeňským krajem i s pojišťovnami. Po rozšíření provozní doby chirurgické ambulance chceme otevřít interní pohotovost," uvedl s tím, že do budoucna by se měla do nemocnice vrátit i akutní interna s přibližně dvaceti lůžky. „Problémem jsou operační sály, které v zařízení v současné době nejsou," dodal Zavoral.

Lidé v Mariánských Lázních doufají, že konečně svítá na lepší časy a nemocnice bude zase nemocnicí. „Nechci nic zakřiknout, ale rád bych věřil, že zařízení je konečně v dobrých rukou," řekl Josef Skalka z Mariánských Lázní.