Předtím než začne vánoční shon, pojďme se ještě na chvíli zastavit a načerpat síly. Není nad to, mít dobrou náladu a s úsměvem na rtu zavzpomínat na vše dobré, co se nám letos podařilo, a zároveň si jasně říci, co budeme dělat příští rok. Právě proto vám chce Divadlo Boženy Němcové ve Františkových Lázních v listopadu nabídnout menší oázu duševního klidu k navození životní rovnováhy pro závěr tohoto roku.

A co v této oáze najdete? Pro ty, kteří chtějí rozjímat přemýšlivě, máme připraveno na 14. listopad JAZZOVÁNÍ S BIG BANDEM. Zahraje vám Big Band konzervatoře Plzeň. Zazní swingové melodie známých bardů jazzu, jako je G. Miller, C. Basie, D. Ellington, F. Sinatra a další.

Ten, kdo má raději vše na vážno, si přijde na své při ADVENTNÍM KONCERTU VÁCLAVA HUDEČKA 21. listopadu 2013, který neodmyslitelně patří k tomuto předvánočnímu času ve Františkových Lázních. Samozřejmě nemůžeme zapomenout na naše fandy divadelních komedií. Pro ně jsme připravili na 22. listopadu skutečnou lahůdku v podobě legendární komedie Františka Ringo Čecha DÍVČÍ VÁLKA nová éra, která výrazně omládla v novém zpracování a úspěšně táhne po českých a moravských pódiích. Tato legenda o Přemyslovi, Vlastě, Bivojovi a dalších ukazuje věčný boj mezi mužem a ženou z trochu jiného úhlu. Sází na dravost, energii, radost a krásu mládí a na druhé straně na zkušenosti a vyhranosti. Na jevišti divák uvidí mimo jiné Miss Playboy nebo jednu z pěti nejkrásnějších dívek světa. V jednotlivých rolích se vám představí Kristýna Podzimková, Veronika Nová, Pavlína Mourková, Bára Mottlová, Jindra Kriegel, Lukáš Langmajer, Václav Upír Krejčí, Petr Jablonský, Mirek Šimůnek, Jaroslav Šmíd, Braňo Polák či Petr Strnad. Skvělý Ringův humor, geniální text, hravost a krása mládí, to je velmi chutný koktejl, který pro vás namíchalo Divadlo Artur. V souvislosti s tímto představením zavádíme ke hrám pro uživatele tzv. chytrých telefonů na plakátech a propagačních letáčcích QR kód. Pak jen stačí projít kolem plakátu, nahrát kód a další informace už najdete ve svém mobilu. Dále připravujeme od příštího roku nový způsob organizace rezervace vstupenek, ale o tom až v příštím divadelním okénku. Teď se už pojďme bavit. Tak tedy opět na viděnou v Divadle Boženy Němcové ve Františkových Lázních.

Arnošt Němec, ředitel Městského kulturního střediska Františkovy Lázně