Podmínkou udělení grantu je i jasný postoj, že sociálně vyloučení, zdravotně hendikepovaní a národnostní, genderové a nově příchozí menšiny mají ve společnosti a komunitách své místo. Zájemci se mohou přihlásit se svým projektem do 4. července 2017 na www.t-mobile.cz/pomahame.

„Prostřednictvím grantů pomáháme lidem a komunitním iniciativám, které z běžných ulic, čtvrtí, obcí a měst dělají dobré místo k životu. Jsme rádi, pokud je výsledkem fyzická proměna k lepšímu a že se lidé sejdou u společné práce, začnou spolu mluvit a spolupracovat a přispějí i k integraci znevýhodněných skupin,“ říká Eva Karasová, manažerka společenské odpovědnosti T-Mobile, a dodává: „Chceme podpořit inovativní projekty, které znamenají nový přístup a citelnou změnu k lepšímu a mají dlouhodobý pozitivní dopad.“

Společný hod vlaštovkama
Rekordních 342 vlaštovek letělo od kostela sv. Anny

V rámci grantové výzvy T-Mobile Mluvme spolu budou rozděleny celkem 3 miliony korun. Maximální částka, o kterou může zájemce žádat, je 100 000 Kč, přičemž podmínkou je minimálně 10 procent spolufinancování formou finanční spoluúčasti, materiální podpory nebo dobrovolnické práce.

Projekt, na který je podána žádost o grant, musí být zrealizován od 1. října 2017 do 30. září 2018.