A první ohlasy potvrzují, že se jedná o zdařilou a hlavně prospěšnou akci.

„Projekt je prioritně zaměřený na žáky druhých tříd základních škol," informoval velitel mariánskolázeňských strážníků Václav Jelínek s tím, že notes s dětmi poroste přibližně dva až tři roky. „Strážníci městské policie budou děti v těchto třídách po celou dobu seznamovat se všemi pozitivními, ale i negativními situacemi, které je mohou v životě potkat," přiblížil velitel.

Obsahem projektu jsou kromě dopravní výchovy i zásady občanského soužití, ochrana života, zdraví a majetku nebo zdravého způsobu života bez drog. „Děti ale také seznámíme s problematikou násilí a různých patologických jevů," řekl Václav Jelínek. Cílem projektu Notes strážníka Pavla je zvýšení právního vědomí žáků prvního stupně základních škol. „Dále díky tomuto projektu dáme dětem vodítko, jak se mají zachovat při setkání s těmito negativními jevy. Žáci budou vědět, jak mají reagovat a na koho se obracet o pomoc," uvedl velitel strážníků.

Městská policie v Mariánských Lázních do projektu zapojila dvě vytipované mariánskolázeňské základní školy. „Děti od nás dostaly notesy a seznámil jsem je s tím, co je čeká a na co se mohou v příštích dvou až třech letech ve spolupráci s příslušníky městské policie těšit," popsal Václav Jelínek s tím, že tím preventivní akce městské policie nekončí. „I v letošním školním roce chceme otevřít prostory naší městské policie. První dveře se otevřely pro žáky třetích tříd Základní školy Úšovice a další akce budou navazovat," dodal mariánskolázeňský velitel Václav Jelínek.