Nová dominanta přibyla do Sochařského pohádkového ráje u hotelu Krakonoš v Mariánských Lázních. Odhalit nové dílo, sochu Krakonoše, přijel známý a oblíbený režisér Zdeněk Troška.

Krakonoš se stal čtyřiačtyřicátým dílem v sochařském ráji. „Všechny sochy jsou dílem akademického sochaře Michala Moravce a jeho žáků," informoval ředitel hotelu Jiří Richter s tím, že poslední socha je něčím zvláštním. Bude totiž plnit přání. Ten, který správně spočítá, kolik soch je v pohádkovém ráji, pošeptá toto číslo Krakonošovi a poté se s přáním na rtech dotkne jeho berly, se může těšit, že se jeho tužba vyplní. „Nakonec nesmí při svém odchodu zapomenout na to, zazvonit na pohádkový zvonec," přiblížil.

Jako ´kmotra´ pro Krakonoše vybral Jiří Richter Zdeňka Trošku. „Byl jsem tady odhalovat vůbec první sochu," řekl režisér. „A jsem moc rád, že nezůstalo u té jedné."

Nezůstane ani u té čtyřiačtyřicáté. Už na podzim by měla ke Krakonošovi dolétnout jeho kamarádka, sojka ´práskačka´. „Navíc doufáme, že se nám podaří park ještě více rozšířit a dosáhnout tak padesátky," řekl Richter s tím, že v příštím roce zřejmě přibude velbloud.