Celý areál v minulosti prošel velkou rekonstrukcí a nyní tam mohou lidé vyhodit i nebezpečný odpad. Nyní se však ještě pracuje na opravě střechy, která by měla skončit v příštích dnech. Provoz areálu to nijak omezit nemá. Současně s otevřením sběrného dvora se rozšířila i provozní doba takzvaného taxi odpadu.

„Sběrný dvůr v Americké ulici město vybudovalo v areálu bývalé vodárny. Jeho výstavba přišla na 8,4 milionu korun. Z toho dotace z Operačního programu Životní prostředí činila 4,6 milionu," uvedl Tomáš Ivanič z chebské radnice.

Zastupitelé musí totiž neustále objednávat úklid nesprávně odložených odpadů u popelnicových stání.

„Radnice se snaží vyjít vstříc každému, kdo nemá možnost dopravit objemný odpad do sběrného dvora, a ve spolupráci s Chetesem nabízí službu Taxi odpad. Svážet tak lze například starý nábytek, koberce, lednice, pračky, televizory, elektrošrot a další (nikoli ovšem odpad stavební či z podnikatelské činnosti)," informoval Tomáš Ivanič. „Jednotná cena za odvoz činí 100 korun, které se platí řidiči při předávání odpadu," upřesnil Ivanič s tím, že se nyní dá tato služba objednat od pondělí až do neděle.

Lidé sběrný dvůr vítají, i když s ním měli před časem problémy.

„Sběrný dvůr mi tady nevadí. Myslím, že je to pro obyvatele nejen chebského sídliště přínosem," řekla Kateřina Veselá z Chebu. „Vím, že pokud chtěl člověk dříve vyhodit například nábytek, šlo to velmi těžko,"dodala.

Vyhodit starý nábytek, lednice, zářivky, barvy, laky anebo kyseliny mohou lidé do areálu od pondělí do pátku vždy od 10 do 18 hodin a v sobotu od 9.30 do 12 hodin. Do areálu se nesmí vyhazovat stavební suť a jedlé oleje.