Slavnostní okamžiky plné dojetí a radosti prožili klienti Domu na půl cesty v Nebanicích. Zcela nový automobil značky Renault Kangoo totiž převzala do užívání obecně prospěšná společnost Pomoc v nouzi. Vozidlo má od reklamní agentury zapůjčené na šest let za jednu korunu ročně. A automobil bude sloužit přednostně právě pro potřeby Domu na půl cesty a usnadní cestování po regionu.

„Vozidlo poslouží pro přepravu našich klientů. A to v případech, kdy se potřebují dostat k lékaři, na úřady nebo na sociálně terapeutickou činnost v Kynšperku nad Ohří. Jsme proto velice rádi, že nám ho firma Kompakt zapůjčila," uvedl Robert Pisár, ředitel Pomoci v nouzi. „Je vhodné připomenout, že je to již druhý automobil, který jsme od agentury dostali do pronájmu. Ten předchozí jsme získali na podzim roku 2011," doplnil Pisár.

Pro Dům na půl cesty je Renault Kangoo ideálním vozidlem. „Je prostorný a můžeme v něm převážet nejen klienty, ale také materiál, proviant nebo zboží, které nabízíme při různých prodejních akcích," popsal další využití nového vozidla Ondřej Žák, vedoucí Domu na půl cesty v Nebanicích.

„Doufáme, že jsme vám tímto pomohli a automobil dobře poslouží vaší práci," řekl při slavnostním předání vozidla Pavel Černý, ředitel společnosti Kompakt pobočka západní Čechy.

Dům na půl cesty v Nebanicích je primárně určen pro klientelu z okresu Cheb a Karlovarského kraje, nicméně při volné kapacitě svoje služby poskytuje bez ohledu na místo trvalého bydliště klienta. Do Domu na půl cesty v Nebanicích přicházejí klienti, kteří vzhledem ke své minulosti potřebují pozvolný přechod z režimového zařízení k neústavnímu poskytování služby. Obecně prospěšná společnost Pomoc v nouzi provozuje zařízení v Kynšperku nad Ohří a v Nebanicích. V současné době pomáhá v Nebanicích čtyřem dospělým osobám a v Kynšperku devíti dospělým a pěti dětem. „Renault se nám moc líbí. Také já jeho služeb rád využiji při převozu na terapii z Nebanic do Kynšperka," pochvaloval klient Miroslav nový vůz i za ostatní.