Zatímco chebské vánoční trhy budou největší v kraji a návštěvníci budou moci využít ledového kluziště a zhlédnout mnoho vystoupení českých hvězd showbyznysu, Mariánskolázeňští budou mít trh o poznání komornější. Přesto i desátý ročník nabídne mnoho zajímavého.


„Desátý ročník Mariánskolázeňského vánočního trhu se opět uskuteční o druhém adventním víkendu," informovala hlavní organizátorka trhů Markéta Monsportová. Součástí slavnostního zahájení 3. prosince bude ohnivá show a koncert Anny K. a Band. „Návštěvníci se mohou po celé čtyři dny těšit na nabitý program, který jsme se snažili opět sestavit tak, aby byl rozmanitý, divácky přitažlivý a trochu jiný než v jiných městech," přiblížila Markéta Monsportová.


Po celou dobu trhu nebudou chybět klasická vánoční vystoupení a čtyřicet prodejních stánků s tradičním zbožím. „Kromě nich si ale přijdou na své i příznivci jazzu, rocku, vokálních skupin a vystoupí i balkánská dechovka," uvedla s tím, že ani letos nepřijdou návštěvníci o divadelní vystoupení. Mariánskolázeňští se mohou také těšit na ledové sochy, výtvarnou dílnu a na kolonádu dorazí i umělecké vzdušné akrobatky, které v loňském roce sklidily obrovský úspěch.


Vánoční trhy připravilo samozřejmě také například krajské město. I v Karlových Varech své příznivce potěší Anna K., která vystoupí první adventní neděli. Letos si Karlovarští stejně jako Chebští užijí umělé kluziště. Novinkou letošních trhů budou mimo jiné keramické hrnečky na tradiční vánoční svařák s vánočními motivy a logem města. Trhy v Karlových Varech se konají od 28. listopadu do 23. prosince.


Předvánoční atmosféru si budou moci zpříjemnit také například návštěvníci hradu Loket. Tradiční vánoční trhy se tady uskuteční 12. a 13. prosince. Tentokrát se mohou lidé těšit na stará řemesla a zvyky hlásící se k regionu Krušných hor. Budou si moci vyzkoušet výrobu slaměných ozdob nebo vonných františků. Správnou atmosféru adventu doplní flašinetář, koledy, Krušnohorská dudácká kapela nebo folklorní soubory. Nebude chybět ani Pouliční divadlo Viktora Braunreitera.