Přichystali zde výstavy i zajímavé přednášky. Tou nejatraktivnější by měla být rozprava s populárním novinářem Stanislavem Motlem.

A z jakých konkrétních akcí v knihovně tedy mohou zájemci vybírat? „V půjčovně pro dospělé hodláme od 13. dubna zájemcům nabízet výběrovou bibliografii (seznam titulů k tématu) a půjčovní výstavu knih (naučná literatura i beletrie)," vyzdvihla ředitelka knihovny Martina Kuželová. „V rámci akcí pro školy ´Čtenářský deník trochu jinak´ se zaměříme na knihu Jamese Clavella Král Krysa. Ve vitrínách před studovnou představíme výstavu Chebsko a 2. světová válka," uvedla a dodala, že magnetem pro širokou veřejnost nejspíš bude přednáška ´Pátrání po nacistických válečných zločincích´ známého novináře a spisovatele Stanislava Motla, spojená s promítáním filmu ´Spokojení vrazi´. Ta se uskuteční ve středu 22. dubna tradičně od 18.15 hodin. „Ovšem s ohledem na omezenou kapacitu našich prostor na ni veřejnost pozveme do auly chebského gymnázia (v nové přístavbě)," upřesnila ředitelka.

Vyznačit v kalendáři si zájemci mohou i dvě další tematické rozpravy s promítáním, které městská knihovna nabídne v květnu. „Obě budou s regionálním historikem a učitelem sokolovského gymnázia Vladimírem Bružeňákem. 15. května přijde na řadu ´ Květen bez šeříků´ a 26. května ´Ve stínu Krušných hor´, s autogramiádou nové knihy o koncentračních táborech na Karlovarsku.