Nedávno o tom jednal také starosta obce Jiří Mařík. A podle jeho slov je vše na dobré cestě.

„Pošta u nás v obci nefunguje již od roku 2010," sdělil starosta obce. „Jednali jsme proto se zástupci vedení pošty v Karlových Varech, kde nám slíbili, že se pokusí najít někoho, kdo by v prostorách pošty pracoval na zkrácený úvazek," informoval Jiří Mařík.

Lidem v obci se tak naskytla nová šance, že by se dveře pošty mohly znovu otevřít.

„Dosud sem sice zajíždí poštovní automobil se zásilkami a důchody. Pokud jsou však lidé v práci, musejí si následně pro balík anebo pro peníze zajet na poštu do Skalné," vysvětlil starosta. „A to je právě kámen úrazu. Starší lidé, kteří čekají na důchod a musejí v ten den například k lékaři, se následně pro peníze dostávají jen stěží. Proto bychom byli raději, kdyby se tu pošta znovu otevřela," potvrdil Jiří Mařík.

V případě, že by se povedlo najít zaměstnance, který by na poště pracoval, obecní úřad by nepožadoval nájemné.

„Nechali bychom provozování pošty v obecních prostorech bezúplatně, tak jako tomu bylo před uzavřením pošty," vyzdvihl Jiří Mařík. „Tím by se poště i snížily náklady na provoz pobočky," doplnil starosta.

O uzavření pošty ve Vojtanově se uvažovalo už od roku 2008, zastupitelstvo obce však pokaždé tento návrh shodilo ze stolu. Nakonec pošta pobočku uzavřela kvůli personálním problémům.