Se zajímavým nápadem na využití bývalé ozdravovny, kterou vlastní Cheb v Bavorsku, přišel starosta města Pavel Vanoušek. Mohla by zde začít fungovat škola v přírodě pro české a německé studenty.

„Pro tento nápad by se hodil objekt bývalé ozdravovny, kterou město vlastní v Německu," popisoval chebský starosta. Ozdravovna byla určená dětem z Berlína a podle starosty fungovala ještě v 80. letech. „Určitě by se tam musely provést úpravy, objekt by byl ale pro společné pobyty české a německé mládeže ideální," podotkl s tím, že úpravy by si podle prvních odhadů vyžádaly přibližně stovky tisíc korun. Město by pak muselo najít zdroje, ze kterých by mohlo financovat provoz zařízení. Podle Vanouška by nemusel být problém získat na takový projekt dotační peníze. S nápadem seznámil také představitele německých měst, kteří by se spoluprací souhlasili. „Vše ale je na začátku a k prvnímu pobytu povede ještě dlouhá cesta," doplnil Vanoušek.

Město klade obecně důraz na spolupráci s německými sousedy. „V rozpočtu má každá základní a mateřská škola vyčleněnou částku na rozvoj partnerských vztahů," dodal Vanoušek.