Mnozí si ho pamatují jako Béďu Lišku z nekonečného seriálu Ulice. Právě při natáčení filmu v Chebu mu Deník položil několik otázek.

Jakou roli jste ve filmu získal?

Hraji v něm kostnického biskupa. Ani jsem se dlouho nerozmýšlel, zda mám roli přijmout. Přečetl jsem si scénář, který se mi líbil, a role kostnického biskupa je celkem výrazná.

Léta vás mohou vidět lidé na obrazovkách v seriálu Ulice. Jaké hlavní rozdíly vidíte mezi natáčením seriálu a filmu?

Je to naprosto jiná písnička. Seriál je celkem náročný na čas. Zatímco u filmu Jan Hus jsem natáčel například tři obrazy za den, v Ulici to je například čtrnáct obrazů. Mimo to je natáčení jiné z technického hlediska, protože scény v seriálu se natáčejí třemi kamerami zároveň, kdežto u filmu se vše točí kamerou jednou. Navíc se dbá ve filmu více na každý jednotlivý záběr.

Přestože se věnujete herecké profesi již řadu let, zažil jste při točení Jana Husa i nějaké perné chvilky?

Určitě. Zejména proto, že mám mnoho dialogů v němčině a v latině a ani jeden z těchto jazyků neovládám. Takže jsme se museli s ostatními kolegy s latinou docela poprat. Navíc mám ve filmu i jeden delší obraz, kde mluvím německy, takže z tohoto hlediska to pro mne bylo náročnější. Ale je třeba, aby člověk vyzkoušel všechno.

Už jste v minulosti v Karlovarském kraji vystupoval?

Ano, v minulosti, když jsem ještě hrál v Divadle Na Zábradlí, tak jsme jezdili pravidelně dvakrát měsíčně do Karlových Varů. Dokonce jsem zavítal i do sokolovského divadla. A kromě toho mám například v Lokti mnoho přátel a ve zmíněném městě jsem také kdysi vystupoval na kulturní akci. Nejezdím sem často, ale mám možnost se sem dostat.