Právě tady a v okolních obcích dvaatřicet let působil jako administrátor. Zároveň zde působil jako spirituál místní komunity Školských sester de Notre Dame.

Nápad umístění pamětní desky vznikl po květnovém úmrtí monsignora. „Jeli jsme z pohřbu a mě v tu chvíli napadlo, že by Mons. Václav Škach měl u nás pamětní desku mít,“ informoval starosta Mnichova u Mariánských Lázní Jiří Křenčil. „Nezávisle na tom za mnou přišel mnichovský patriot pan Rončík s tím samým nápadem,“ uvedl starosta. A tak nebylo vlastně co řešit. Pamětní deska s podobiznou monsignora bude umístěna v parčíku před kostelem.

Výsledky celostátní soutěže o třídění odpadu, si vyslechli zástupci obcí a měst a Karlovarského kraje v prostorách románského hradu Seeberg u Františkových Lázní.
Kraj je odpadovým skokanem roku

Slavnostní odhalení pamětní desky se uskuteční v sobotu 23. září od 14 hodin. Akce by se měla zúčastnit i neteř monsignora a přijet by měl i emeritní biskup František Radkovský.

Monsignore Václav Škach působil v Mnichově, jehož čestným občanem byl, od roku 1960, v roce 1998 byl Svatým otcem Janem Pavlem II. jmenován papežským prelátem.