Omezit, nebo neomezit hazard? Před touto otázkou stojí radnice v Mariánských Lázních. Vedení města se rozhodlo reagovat na množící se stížnosti lidí bydlících u heren a svolalo jednání se svými občany. Ti se ve svých názorech na omezení hazardu rozcházejí, lze proto očekávat, že diskuse kolem hazardu bude bouřlivá.

Někteří občané se staví na stranu města, které chce v Mariánských Lázních hazard regulovat, jiní jsou naopak proti a poukazují na mnohem větší problémy. „Hazard by měl být povolený pouze v kasinech s ostrahou," řekl Jaroslav z Mariánských Lázní. „Vstup pouze po předložení občanského průkazu. Jinak to nikdy nebude hra, ale závislost." Podle Daniela z Mariánských Lázní by bylo dobré zrušit herny a ponechat ve městě kasina. „Ničí to lidi a přitahuje kriminální živly. Stačí se v noci projít některými ulicemi," řekl.

Na druhé straně jsou občané, kteří si myslí, že jsou důležitější věci k řešení než pár heren. „Například podpora podnikání ve městě, vytváření nových pracovních míst nebo podpora vzniku dětských hřišť v centru města," řekl další z mariánskolázeňských občanů. Podle dalšího z Mariánskolázeňských je hlavní otázkou to, komu a za jakých podmínek povoluje město provoz automatů. „Jsou podniky, se kterými problém není," uvedl. „A na druhou stranu najdete herny nebo i restaurace, kde není klid nikdy." Otázkou také zůstává, kolik provoz automatů přináší finančních prostředků do městské kasy.

Ve čtvrtek 17. září lze tak v prostorách městského úřadu očekávat bouřlivé diskuse, kdy se sejdou majitelé heren na straně jedné a občané bydlící u problematických podniků, kde se neustále ruší noční klid, na straně druhé.