Růžový kopeček v Chebu prošel rekonstrukcí. Na malém náměstí ale ubylo k nelibosti řidičů parkovacích míst. Podle představitelů města to byl záměr.

Rekonstrukce Růžového kopečku vyšla na 800 tisíc korun. Došlo například k jeho předláždění.

„Betonová dlažba na chodnících byla navíc nahrazena dlažbou kamennou, která se do historického centra hodí daleko lépe," sdělil chebský místostarosta Tomáš Linda.

Jak vysvětlil, úbytek parkovacích míst není náhoda.

„Vozy, které zde dříve parkovaly, často bránily v průjezdu, několikrát došlo dokonce k poškození kašny. Díky instalaci nových sloupků by se měla dopravní situace výrazně zklidnit."

Opravena byla také kašna s plastikou svatého Mikuláše, která pochází z roku 1928. Po mnoha letech z ní opět tryská voda. „Ta navíc bez okolo parkujících aut daleko více vynikne," podotkl místostarosta. Kromě sloupků zde přibylo také nové pítko.

A co na opravené náměstíčko říkají obyvatelé Chebu?

„Mně se to líbí," konstatoval Josef Sládeček z Chebu. „Chápu, že je nepříjemné, když zde najednou místní nemohou parkovat, ale to je daň za bydlení v centru. V Praze nebo v Krumlově je podobné jednání radnic běžné."

Podle místostarosty navázala rekonstrukce náměstíčka na loňské úpravy nedaleké uličky Zavražděných. Právě obnova chebských malebných zákoutí pomáhá celkovému zatraktivnění historického centra.