Ze stovky kilogramů granulí a pamlsků se radují opuštění pejsci z mariánskolázeňského psího útulku. Ty obdrželi v rámci dne otevřených dveří.

Největší dárek ale dostal malý opuštěný pejsek Jery. Toho si totiž vyhlédl Vojtíšek, který na kolenou prosil svou babičku, aby si ho mohl vzít domů. „Bylo to dojemné," řekla provozovatelka útulku Jaroslava Voltrová s tím, že opuštěného pejska si přišla omrknout už i maminka. A výsledek Jery už má nový domov. „Vojtíšek toužil po pejskovi už asi čtyři roky a babičce vysvětloval, že se o něj bude starat," popsala Jaroslava Voltrová.

Ostatní pejsci sice nový domov zatím nenašli, zato se mohou těšit z granulí a dobrůtek, které jim přinesli návštěvníci.

„Byla to moc krásná akce. Naši svěřenci dostali mnoho dárků, za které bychom chtěli všem moc poděkovat." Velké auto přijelo také z Teplé a okolí, kde se den před akcí uskutečnila sbírka. Ani děti, které dorazily, nepřišly zkrátka. „Připravili jsme pro ně takovou malou výtvarnou soutěž na téma ´pejsci v útulku," přiblížila provozovatelka s tím, že každý z malých výtvarníků si odnesl sladkost a drobnost, které darovali sponzoři.