Velké změny v chebském parkovacím systému hned tak nenastanou. Ty zásadní totiž chtějí nechat představitelé až na další volební období. I přesto by ale mohly být malé úpravy uvedené do provozu ještě na jaře a to třeba krátkodobé parkování na kotouč i v placených zónách.

„Domluvili jsme se, že vytvoříme pracovní skupinu," uvedl chebský místostarosta Tomáš Linda. Skupina by měla podle jeho slov vytvořit návrh, který bude mít možnost projít zastupitelstvem.

„Je třeba zohlednit mnoho faktorů jenže ne vždy je daný pragmatický návrh politicky průchodný," konstatoval.

A jakou představu o parkování v Chebu má? „Systém by měl být hlavně přehledný a jasný všem. Nejen místním, ale také turistům, a to i ze zahraničí," vysvětloval.

Novinkou by mělo do budoucna být například placení parkování pomocí SMS. Některé lokality, kde je potřebná parkovací karta, chce navíc radnice rozdělit do několika menších zón. „Snížil by se tak poplatek pro jednotlivé rezidenty," podotkl místostarosta. Jak ale sdělil, tyto velké změny se patrně začnou uvádět do chodu až příští volební období. „Ale už na jaře bychom mohli diskutovat o zavedení možnosti parkovat na 'kotouč' půl hodiny zdarma i v ulicích, kde je stání placené," dodal s tím, že ještě není jasná délka bezplatného parkování ani přesné lokality.

Až ale dojde na celkovou změnu parkovacího systému, ponese to s sebou i další opatření. „Ruku v ruce s tím bychom chtěli řešit také zatraktivnění a zpopularizování městské hromadné dopravy," dodal místostarosta s tím, že by pak na dodržování systému měla důsledně dohlížet městská policie, která by měla ale řidiče zprvu jen upozorňovat.