Večer nabitý umělci a kreativci, který organizuje Lázeňský spolek Švihák už dva roky, se ve městě stal už tradiční událostí, která přitahuje nejen místní.

„Na tento desátý divadelní galavečer jsme pozvali všech devadesát mluvčích z minulých Pechakuch," informovala Markéta Monsportová z Lázeňského spolku Švihák. Účast potvrdilo přibližně třicet z nich. Své projekty a nápady podle jejích slov tentokrát představí například frontman skupiny TataBojs Milan Cais nebo režisér seriálu Život a doba soudce A.K. Radim Špaček. Na galavečer dorazí také Štěpánka Bláhovcová, která je grafickou designérkou a ilustrátorkou. „Svou účast přislíbil i publicista a komentátor Luděk Staněk," přiblížila Markéta Monsportová s tím, že na návštěvníky stejně jako vždy čeká i afterparty. Tentokrát s DJ Anche Er.

A co vlastně PechaKucha Night je? „Formát PechaKucha Night vznikl v Japonsku a velice brzy se stal oblíbeným," řekla Markéta Monsportová. „Jedná se o prezentace, kdy každý z přibližně deseti mluvčích má ke své prezentaci pouze dvacet slidů po dvaceti vteřinách," dodala s tím, že Mariánské Lázně se touto akcí připojily k více jak 880 městům z celého světa a ve svém okolí jsou jediné, které tuto akci organizují. PechaKucha Night se v Mariánských Lázních objevila poprvé na jaře 2014 a pokaždé se koná na jiném místě, například v anglikánské kapli nebo kině Slavia.