Pendolino bude zajíždět na Chebsko po celý týden. Stane se tak od začátku platnosti nového jízdního řádu. Ten začne platit od 15. prosince. Už nyní se však veřejnost zajímá o to, jak často vlastně bude pendolino na chebské nádraží a do Františkových Lázní přijíždět.

„Cestování pendolinem je pro mě velmi časově výhodné," řekl cestující Miroslav Šindelář z Chebu. „I když osobně jsem se setkal s tím, že mezi Chebem a Prahou nejezdí plnou rychlostí jako například na Moravě. Zřejmě je to dáno náročnějším terénem, který zde máme. Přesto bych více spojů uvítal," dodal cestující.

Spoje SC Pendolino by měly jezdit na západ Čech dvakrát denně po celý týden.

„Rychlovlak bude do Chebu a Františkových Lázní přijíždět v dopoledních hodinách z Prahy (v ranních hodinách z Ostravy) a po poledni a následně odpoledne se bude vracet z Františkových Lázní do Prahy a dále do Ostravy, kam přijede v podvečer či večer," sdělil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

„Cestovní čas mezi Prahou a Chebem bude přibližně 2,5 hodiny, mezi Chebem a Ostravskem přibližně 6 hodin," podotkl mluvčí.

Více informací však zatím České dráhy o tomto spoji zveřejnit nechtějí.

„Podrobnosti o jízdním řádu, zastávkách a tarifním odbavení budeme prezentovat na tiskových konferencích k jízdnímu řádu 2014 v západních Čechách, a to v Plzni a v Karlových Varech, na přelomu měsíců listopadu a prosince," dodal mluvčí Šťáhlavský.