Pracovníci stavební firmy postupně vybudovali novou jídelnu se zimní zahradou, posezení s občerstvením, prostory kuchyně a část domova, kde žijí osoby s demencí. „Pomocí zdařilé rekonstrukce se u nás bude lépe žít nejen těm obyvatelům domova, kteří se potýkají se stařeckou demencí,“ sdělila ředitelka Alena Samuelová.

"Komfortní vybavení mají i zaměstnanci, kteří zajišťují především provoz kuchyně,“ poznamenala Alena Samuelová. Významnou část nákladů ve výši 26,5 milionu korun získal Karlovarský kraj z dotačního programu ´Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb´ Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

Přestavbu zahájili stavebníci v březnu roku 2016. Klienti se do nové části budou stěhovat na začátku července. „První etapa zahrnula vybudování nové kuchyně, nové kavárny, nové jídelny a především 8 pokojů, které jsou naplno bezbariérové a jsou určeny pro klienty, kteří trpí demencí,“ informoval náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

Ilustrační foto
Miminka Chebského deníku 25. týden

Lidem v první opravené části domova jsou k dispozici úplně bezbariérové koupelny, s bezpečnostními madly a dalšími pomůckami. To však není všechno. V červenci letošního roku začnou stavebníci s druhou etapou rekonstrukce domu. Ta potrvá až do roku 2018 a celkem vyjde na 78 milionů korun.

„Bude se opravovat hlavní budova Domova pro seniory. Dojde tam k rekonstrukci rozvodů, elektrorozvodů, vodovodních rozvodů a především tam budeme opravovat koupelny, aby byly také bezbariérové,“ vyjmenoval Petr Kubis.