„Návštěvníci se mohou těšit na regionální pivovary,“ informoval Robert Vyskočil, ředitel Kulturního centra LaRitma Aš. Ochutnají pivo ze Sokolova, Kraslic nebo Chodové Plané. „Velkým lákadlem je navíc prezentace piva z minipivovaru Aš a Rehau a pochopitelně nebude chybět ani zlatavý moc z nabídky plzeňského pivovaru,“ uvedl.

Přestože tolik oblíbené pivo bude hrát hlavní roli, organizátoři připravili i bohatý doprovodný program. „Kromě velkého výběru piva se rozhodně vyplatí přijít na vystoupení kapel,“ přiblížil program Robert Vyskočil. Příchozí potěší hned pět kapel všech stylů. Do Aše přijede za svými fanoušky Petra Černocká, kapela Buty a chybět nebude ani program pro náctileté v podobě dua Slza. „Návštěvníci si poslechnou také regionální kapely. Tou první je trio P.E.S. Určitě by si neměli nechat ujít ani vystoupení nadějné poprockové kapely Šroti,“ sdělil ředitel kulturního centra. Na své si přijdou také gurmáni, kteří ochutnají tradiční pokrmy a sladkosti. Lákadlem je také dvoupatrový autobus, který bude nabízet občerstvení v anglickém stylu.

Česko-bavorské slavnosti piva jsou určené pro celou rodinu. Nebudou proto chybět ani atrakce pro dětské návštěvníky. „Pro nejmenší bude připravené malování na obličej nebo kreslíř karikatur. Zajištěný je také lunapark a v něm mnoho možností pro vyžití, mimo jiné také aquazorbing,“ dodal Robert Vyskočil.

Česko-bavorské slavnosti piva odstartují na ašském vrchu Háj v sobotu 19. srpna od 13.30 hodin.

Ilustrační foto
Aš chce změnit bývalé kulturní středisko na komunitní centrum