Nová recepce, oprava fasády a výměna pískových filtrů to je jen část prací, které se právě provádějí v chebském bazénu. Měnit se budou i boční polykarbonátové desky, ze kterých kroupy udělaly cedník.

„Původní recepce se nacházela o patro níž, než je vchod, což mátlo především ty, kteří do bazénu přišli poprvé," uvedl chebský starosta Petr Navrátil.

Nově ji tak lidé najdou hned proti vchodu. Stavební práce na ní přijdou na 250 tisíc korun. Uvažuje se také o úpravě prostoru, ze kterého je na bazén vidět. Mohl by se rozšířit a počítá se s tím, že by zde mohli čekat například rodiče, kteří vyzvedávají své ratolesti z kroužků.

Kromě toho se na bazénu opravuje i čelní fasáda a zároveň s tím dojde i k zateplení. Bazén přímo navazuje na 6. základní školu, která již rekonstrukcí prošla, sjednotí se tak i vzhled objektu.

Pracovat se bude také na opravě stěn z polykarbonátu. Nevýhodou materiálu je, že časem křehne. „Výměna desek přijde na 250 tisíc korun," podotkl chebský místostarosta Pavel Hojda. V plánu je ale i výměna desek, které ještě byly v pořádku. Ty však poničilo nedávné krupobití. „Jejich výměna bude stát asi 600 tisíc korun, tuto investici však z velké části pokryjeme z pojistky," upřesnil starosta.

Některé opravy ale návštěvníci nepoznají. Jde například o výměnu pískových filtrů, díky kterým bude voda čistější a provoz ekonomičtější. Na tuto část je vyčleněn milion korun.

Chebský bazén bývá přes léto zavřený pravidelně, během těchto měsíců se zde vždy provádí běžná údržba, která vychází na přibližně 300 tisíc korun. Provoz bazénu dotuje město Cheb, a to většinou částkou kolem pěti milionů korun ročně. Bazén ale hospodaří s vyšší částkou, zůstávají mu finance za vstupné a pronájmy nebytových prostor.

Bazén byl vybudovaný v polovině 70. let.