Oblíbená plovárna Denice u Chebu se opět otevřela veřejnosti. Od letošního roku ji nově spravují pracovníci Chebských technických služeb (Chetes). Návštěvníci se mohou těšit například na příjemnou novinku parkování zdarma.

„Na začátku letošního roku převzalo město Cheb areál koupaliště od bývalého nájemce, občanského sdružení Area Egrensis, po ukončení čtyřletého smluvního vztahu v neutěšeném stavu," uvedla Simona Liptáková, tisková mluvčí chebského městského úřadu. „Bývalý nájemce navíc městu dluží na nájemném a službách s tím spojených," podotkla.

Veřejné koupaliště začala spravovat městská společnost Chetes, konkrétně její středisko Správa sportovních zařízení.

Do přípravy koupaliště na letošní sezónu, nutných oprav a údržby vybavení muselo město investovat přes 260 tisíc korun. Provedeny byly například úpravy zelených ploch, zednické a malířské práce, opravy elektroinstalace, truhlářské práce i úklid černé skládky, kterou zde bývalý nájemce zanechal. Na koupališti jsou tak mimo jiné k dispozici nové převlékárny a venkovní sprchy. Počítá se ještě s pořízením dalšího sportovního náčiní za téměř 40 tisíc korun.

„Na koupališti je několik sportovních hřišt', například na beach volejbal, plážový fotbal a házenou nebo na nohejbal a líný tenis, stoly na stolní tenis i další prostranství pro individuální aktivní odpočinek. K dispozici je i postupně dovybavovaná půjčovna sportovních potřeb včetně nafukovacích míčů do vody a nafukovacích lehátek. Na měsíce červenec a srpen se připravuje využití vodních atrakcí, které budou zapůjčeny z plaveckého bazénu. Ten bude v té době v odstávce. Areál by měl být během prázdninových měsíců využíván také pro pořádání dětských příměstských táborů," doplnil místostarosta Vladimír Hartmann.

Problém není o letních měsících ani s dopravou. „Lidé, kteří nemají možnost individuální dopravy, se na koupaliště mohou dostat autobusem MHD. Ta sem má přes léto zavedenu pravidelnou linku číslo sedm Cheb-Dřenice," dodala Simona Liptáková.