Vánoční úklidy zřejmě začaly. Jak jinak si vysvětlit, že pangejty na Chebsku opět ´zdobí´ pytle plné odpadků, použité pneumatiky, a dokonce sedací soupravy?

„Je to hnus," řekla Renata Brousilová z Mariánských Lázní. „Jela jsem přes Lipoltov a v příkopu u silnice se válí použitá sedačka." Odpadky a pneumatiky si mohou řidiči prohlédnout i u odbočky z Manského Dvora.

„Léta je tam nepořádek," uvedl Jan Hrubeš z Mariánských Lázní. „Silničáři to uklidí a za pár dní jsou tam odpadky znovu. Každou chvíli vidíte u krajnice stát auta, většinou s německou poznávací značkou," rozčílil se. Nejvíce se černé skládky objevují u silnic nižších tříd, kde je menší provoz. „Tady by se hodily fotopasti," myslí si Daniel Boček z Chebu. „Nafotit a pak udělit tučnou pokutu. Minule jsem při své cestě míjel lednici v pangejtu." Nejlepší jsou podle dotazovaných řeči typu: Proč to silničáři neuklidí, neviděl jsem je tady ani nepamatuji. „Takoví lidé jsou nejlepší," řekla Jana Karfíková z Mariánských Lázní. „Místo aby nadávali těm, kteří to tam hodí, jsou schopni křičet na toho, kdo to neuklidil. Kdybychom nevyhazovali věci do příkopů, nemusel by to nikdo uklízet, " dodala.

Ročně silničáři v kraji vydají na sběr odpadků kolem silnic statisíce. „Před dvěma lety vyšel běžný úklid příkopů na více než 955,5 tisíce korun," uvedl Petr Šťovíček, technický náměstek krajské správy a údržby silnic. Loni se k běžnému úklidu přidala likvidace černých skládek. Částka tak přesáhla 1,1 milionu korun. Letos už za úklid zaplatila správa 622 tisíc korun.