Minulý víkend se zde odehrály republikové závody amatérských cyklistů pod dohledem televizních kamer a už zde přichystali další lákadlo pro aktivní hosty i místní. Ve františkolázeňském infocentru začala fungovat půjčovna sportovních koloběžek.

„Od soboty 15. srpna rozšiřujeme nabídku našich služeb. Podařilo se nám získat do zápůjčky čtyři sportovní koloběžky pro dospělé. Poskytneme i ochranné pomůcky a balíček poslední záchrany, to kdyby někdo píchl, aby mohl dojet zpět k nám do infocentra. Zde se budou koloběžky zapůjčovat," potvrdila ředitelka infocentra Jana Krejsová.´

Základní taxa za pronájem koloběžky bude činit 200 korun na čtyři hodiny. „Pro rodiny chystáme i slevy. Poskytneme i výhodné vícedenní zápůjčky. Zpočátku nehodláme vybírat žádné kauce. Počítáme totiž s tím, že hosté i místní, kteří se rozhodnou pro zápůjčku, nemusí u sebe nosit větší částky peněz. Požadovat budeme dva doklady na identifikaci zájemce o zápůjčku," upřesnila ředitelka.

A v jakých časech lze zápůjčku koloběžky dohovořit?
„Vždy v provozní době infocentra – ve všední dny od 8.30 do 17.30 a v sobotu od 9 do 18 hodin," upřesnila Jana Krejsová.
Do budoucna ve františkolázeňském infocentru navíc uvažují také o zřízení půjčovny kvalitních jízdních kol a ostatního sportovního náčiní. „Pokud mám tu šanci, ráda poděkuji místnímu podnikateli Zdeňku Dančovi, který koloběžky do Františkových Lázní napomohl dostat," dodala Krejsová.