„Policisté trestný čin prošetřují," uvedla tisková mluvčí policie Kateřina Krejčí. „Bližší informace z důvodu vyšetřování nebudeme poskytovat."

Podle informací Deníku mělo k činu dojít v ranních hodinách na cestě mezi Plzeňskou ulicí a úšovickou základní školou. Lidé v Mariánských Lázních jsou v šoku a ženy se bojí chodit z odpoledních směn samotné. „V Úšovicích bydlím a není to moc příjemná zpráva," uvedla Kamila z Mariánských Lázní. „Dcera pracuje na směny a naproti jí bude nyní chodit manžel. Samotná večer po ulici prostě nepůjde. Bohužel si člověk nějaké nebezpečí uvědomí až ve chvíli, kdy se stane neštěstí," uvedla. V lokalitě, kde se čin stal, se nachází jak základní škola, tak dům dětí a mládeže. „Budeme pro jistotu chodit i pro děti. Jistota je jistota," řekl Jan z Mariánských Lázní. „A ženě, která navštěvuje večerní kurzy, také."

A jaké jsou rady odborníků: Ženy by v žádném případě neměly chodit samy. Násilník si málokdy troufne na dvojici či skupinu lidí. Dámy by se také měly vyhýbat neosvětleným místům. Velkou službu prokáží také pepřové spreje schované v kapse.