Naštěstí se vše obešlo bez vážnějších zranění. Ovšem situace byla tak vážná, že policisté dokonce nedoporučovali řidičům vyjíždět na silnice.

„Studené počasí nejspíš potrvá do poloviny nadcházejícího týdne," řekl Petr Dvořák z Českého hydrometeorologické ústavu. „ Od čtvrtka by mělo ale nastat teplé jihozápadní proudění a mrznout už nejspíš nebude. Chladné počasí je pouze několikadenní studenou epizodou, obecně však bude pokračovat teplejší podzim," dodal.

Protože přes páteční noc foukal velmi silný vítr, na některých komunikacích řidiče vyděsily spadané větve a kusy stromů. I před tímto problémem varovala krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

„Policie v Karlovarském kraji nedoporučuje řidičům vyjíždět na silnice (především na letních pneumatikách). Vzhledem ke stálému sněžení, jsou některé silnice neprůjezdné," řekla v sobotu odpoledne policejní mluvčí. „Dochází také k padání stromů na komunikace. To se týká například Podhradí u Aše, kde spadl strom přes silnici a ta nebyla průjezdná. Kolony vozidel způsobila na Mariánskolázeňsku přibližně 10 centimetrů vysoká a ujetá vrstva sněhu na vozovce mezi Teplou a Mariánskými Lázněmi (I/198), která se kvůli tomu stala nesjízdnou.
Sníh způsobil mnoho dopravních nehod. Jedna se udála například v Kynšperku nad Ohří.

„Na silnici R6 v tahu na Karlovy Vary směr Kolová osobní vozidlo narazilo do svodidel. Je hlášen únik pohonných hmot. Nehoda se obešla bez zranění," popisovala dále Kateřina Böhmová.

A jaká je situace ohledně sněžení v odlehlejších obcích? Starosta Zádubu – Závišínu Jiří Nešpor nepotvrdil žádné komplikace v obci v důsledku mokrého sněžení. „Neděje se tady nic neobvyklého," řekl starosta. „Máme tady tak zhruba patnáct čísel sněhu, a vypadá to, že se chystá chumelit i nadále. Nic neblokuje jak hromadnou dopravu, tak ani ostatní vozidla.

Mluvčí města Aše Milan Vrbata hodnotí situaci na Ašsku stejně. „Kromě spadlého stromu v Podhradí u Aše si nejsem vědom nějaké vážnější komplikace jak na vozovkách, tak přímo ve městě," řekl. Podobně jako v celém Chebsku je u nás tak patnáct čísel sněhu, který pomalu přibývá," dodal.

Sníh ale otravuje mnohé občany Chebska, ale hlavně řidiče, kteří svá auta nestihli ještě přezout a sněžení nečekali.
„S autem v zimě jezdit nechci vůbec," řekl student Dominic Jačka z Chebu. Jelikož mám letní pneumatiky, musel jsem auto nechat v sobotu u domu a jít do města pěšky," dodal.

Chebský deník stále zjišťuje situaci na vozovkách regionu. Podrobnější zpravodajství přinese redakce později, zejména v pondělním tištěném vydání Chebského deníku.