Ta přepadla přes jízdní kolo na přechodu pro chodce v Mariánských Lázní. Kolize naneštěstí neskončila dobře a dívka si vážně poranila tříslo. „Když policisté přijeli na místo, viděli ležící dívku a ženu, která jí rukama stlačovala silně krvácející ránu na noze,“ informoval policejní mluvčí Daniel Dvořák.

Policisté začali okamžitě jednat. „Tlakovým obvazem tlačili místo masivního krvácení, aby zamezili velké krevní ztrátě, po celou dobu se zraněnou dívkou komunikovali a snažili se jí uklidnit,“ popsal situaci policejní mluvčí. Po příjezdu sanitky policisté asistovali převozu na místo přistání vrtulníku. „Po celou dobu převozu policista stlačoval ránu na dívčině noze,“ uvedl Daniel Dvořák.

Policisty, kteří ani na okamžik nezaváhali, kontaktovali také rodiče zraněné dívky. „Ti přijeli na mariánskolázeňské oddělení a setkali se s policisty, kteří jim zachraňovali dceru. Rodiče osobně poděkovali policistům a jejich nadřízeným za záchranu jejich dcery,“ řekl mluvčí. Dívka prodělala v plzeňské nemocnici několikahodinovou operaci a je naštěstí mimo ohrožení života.

Františkovy Lázně - Celoevropsky jedinečná rehabilitační klinika by mohla do dvou let vzniknout ve Františkových Lázních. Zařízením se 150 lůžky by ročně prošlo až 2000 pacientů. Díky projektu by se navíc zachránily unikátní Luisiny lázně.
Nová klinika vrátí lidi zpět do života