Příchodem podzimního chladného počasí se počet lidí, kteří žádají jednotlivé charitativní organizace o darování oděvů, víceméně nezměnil. V Chebu se tito zájemci mohou s žádostí obrátit na Diecézní charitu Plzeň, kterou zastupuje Azylový dům, Denní centrum svaté Alžběty a Noclehárna Betlém.

„V poslední dny panuje nehostinné počasí, ale počet lidí, kteří k nám docházejí s žádostí o vydání daru ve formě teplého ošacení, nijak výrazně nevzrotsl. Pouze spodního prádla není dostatek, ale to je záležitost dlouhodobá,“ sdělila Alena Samuelová, vedoucí Azylového domu a noclehárny Betlém v Chebu.

Náš projekt, který je financován z prostředků programu Lidské zdroje a zaměstnanost Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky, má stálé dárce těchto příspěvků. Máme štěstí, že komunikace s veřejností je v tomto ohledu velmi dobrá,“ dodala.

Centrum podpory pro rodinu v Mariánských Lázních, které odebírá darem ošacení od chebské pobočky Červeného kříže, se také v současnosti nepotýká s nedostatkem oděvů pro případné zájemce. „Naši sociální pracovníci nezaznameli nějaké výrazné změny v počtu žadatelů oproti předchozímu měsíci. Oblečení máme dostatek.“ konstatovala Dagmar Roučková, vedoucí Centra podpory pro rodinu.