Ten má normálně šířku kolem pěti metrů. Nyní se rozšířil hned o několik set metrů, a zaplavil tak například zahradu a sklep pana Petra Brzka.

„Skoro celou noc jsme s manželkou nespali," uvedl Brzek. „Záplavy tu míváme celkem často, takže nás to nijak dramaticky nepřekvapilo. Přes to všechno to však není žádná legrace. Musíme do sklepa dávat čerpadla na vodu a vypouštět ji ven. Zanedlouho však přiteče další vlna," posteskl si Brzek. „Letos budu mít nejspíše po úrodě. Mám na zahradě zasazené kedlubny a další plodiny, které určitě vyhnijí," dodal Petr Brzek.

Situaci kolem Lipoltovského potoka sleduje i Obecní úřad v Tuřanech, pod který Lipoltov patří.

„V loňském roce nám Povodí Ohře prohloubilo dno potoka," řekl starosta František Andresík. „Myslím si, že to byla dobrá věc, i když mi mohou někteří oponovat. Voda totiž mohla zasáhnout více území. Přesto jsme museli vyhlásit první stupeň povodňové aktivity. Naštěstí povodeň zasáhla jen minimální počet nemovitostí," dodal starosta.

Také Dolní Žandov měl problém s velkou vodou a musel přikročit k protipovodňovým opatřením. „Začal se nám rozlévat místní potok," uvedla starostka Dolního Žandova Eliška Stránská. „Objednali jsme si proto pytle, které nám hasiči poskytli, a pytlovali jsme celou noc," dodala.

Dobrovolní hasiči také museli odpustit vodu ze dvou místních rybníků. Podle místních je snad už nejhorší zažehnané. Záplavy byly tématem číslo jedna také v Nebanicích. „V neděli večer u nás zasedla povodňová komise," potvrdila starostka Jitka Vlková. Díky tomu, že se má situace uklidňovat, se nerozhodlo o tom, že by se stavěly ochranné hráze z pytlů. Voda také zasáhla místního chovatele koní.