Policisté je evidují v celém kraji, Chebsko nevyjímaje. Zloději využívají předvánoční období, kdy lidé začínají nakupovat dárky, účastní se vánočních trhů, kde je větší koncentrace lidí. Plné obchody a ulice lidí jsou pro kapsáře příležitostí. Muži zákona proto nabádají k maximální opatrnosti.

„Ke kapesním krádežím teď dochází každodenně," potvrdila mluvčí policie Zuzana Týřová. „Kapsáři využívají nepozornosti svých obětí. Krádež mají předem promyšlenou a nacvičenou. Pracují často ve skupinách a svoji oběť si mnohdy předem otipují," sdělila mluvčí s tím, že metody zlodějů a podvodníků jsou stále rafinovanější a vynalézavější. Jeden z posledních případů se stal u jednoho z obchodních domů. Dvaapadesátiletý zloděj využil nepozornosti třiadevadesátileté ženy a z nákupního vozíku jí sebral kabelku. V ní měla necelé dva tisíce korun, doklady a mobil. S lupem se dal na útěk ven, avšak zadržela ho ostraha.

Prevence:

Mějte své věci pod kontrolou. V nákupních centrech nedávejte tašky, kabelky do nákupních košíků. Na ulici, v dopravních prostředcích či nákupních centrech věnujte pozornost svým kabelkám, taškám nebo zavazadlům. Své kabelky, zavazadla nespouštějte z očí a mějte je vždy zavřené. Batohy s penězi, mobilním telefonem, cennostmi nenoste na zádech, kam nevidíte. Nenoste s sebou velké finanční částky. Peníze noste odděleně od dokladů. Bezpečnostní kód k platebním kartám mějte odděleně od platební karty. Doklady, peněženku nenoste v bočních kapsách oděvů, batohů, kabelek.