S Romanem Kobelákem se do obřadní síně v Mariánských Lázních přišla včera rozloučit přibližně sedmdesátka lidí. Na pohřeb, na němž zazněly tři písně známých interpretů, přišli kromě příbuzných i kolegové z hotelu a fotbalisté. Jeho bývalí spoluhráči mu na poslední cestu darovali fotbalový míč. „Byl to skvělý kluk," pronesl tichým hlasem jeden z těch, kteří se s jednou ze tří obětí tragické nehody u Studénky přišli rozloučit. „Co jiného říct, při takové chvíli docházejí slova. Tak snad už jen: upřímnou soustrast."
Do pendolina, kterému na železničním přejezdu zkřížil cestu náklaďák, Roman Kobelák, jenž by v úterý 28. července oslavil devětatřicáté narozeniny, sedl, protože se z Ostravy, kde bydlela jeho přítelkyně Lucie a sedmnáctiměsíční dcera, vracel do Mariánských Lázní. Tady pracoval jako kuchař v jednom z lázeňských hotelů. Pár dní před svou tragickou smrtí vezl svou malou dcerku Emilku z Mariánských Lázní, kde ji měl na prázdninách, zpět k matce do Ostravy. Osudného 22. července se pak vracel od své rodiny zpět do zaměstnání. Tam už ale nedojel, jeho životní cesta skončila v nabouraném pendolinu. „Byl to skvělý parťák, bude nám chybět," řekla jedna z jeho kolegyň Lenka.
I profil Romana Kobeláka na sociální síti je plný soustrastných zpráv. Také tam všichni kamarádi vzpomínají na Romana Kobeláka jako na skvělého člověka a báječného tátu.