Práce na revitalizaci levého břehu Ohře pravidelně sleduje mnoho obyvatel Chebu. A dělníci stavbu neopouštějí ani v nepříznivém počasí, jaké nad Chebem panovalo například o víkendu.

Jak potvrdila mluvčí chebského městského úřadu Martina Kuželová, práce průběžně pokračují v souladu s plánovaným harmonogramem a jak počasí dovoluje.

„Rušno je nyní na objektu víceúčelového sportoviště, kde došlo k dokončení zemních prací a přípravě drenáží. Byla provedena úprava zemní pláně v místě plánované crossové dráhy, dokončen vodovod, pracuje se na zázemí lanového centra, připravuje parkoviště v Koželužské ulici," vyjmenovala mluvčí několik příkladů.

Obyvatelé už teď přemýšlejí, jak bude lokalita vypadat.

„Už jsme moc zvědaví," potvrdila Ludmila Slavíková, která práce na levém břehu sledovala se svým vnoučkem. „Jde o krásnou lokalitu, která ale teď nevypadala příliš k světu. Snad se to změní."

Na projekt 'Turistické využití levého břehu Ohře' má město přislíbenou dotaci 148 milionů korun. Místo se má díky tomu změnit v zónu pro aktivní trávení volného času a doplnit tak 'odpočinkovou' Krajinku, pravý břeh Ohře. Vzniknout zde má například lanové centrum s lezeckými stěnami a věží pro simulaci volného pádu.