Na úpravě levého břehu Ohře v Chebu se pracuje i přes současné mrazy. V lokalitě má v příštím roce vzniknout místo pro aktivní trávení volného času.

Práce na stavbě pokračují podle plánu.

„Pokud by napadlo třicet centimetrů sněhu, pochopitelně by to komplikace přineslo," uvedl chebský starosta Pavel Vanoušek.

Kdo na levém břehu od září nebyl, bude se hodně divit. „Vypadá to tady úplně jinak," potvrdila Anna Slavíčková, která přijela do Chebu za dcerou. „Věděla jsem, že se zde pracuje. Ale netušila jsem, že už jen pokácení stromů místo takhle 'prosvítí'." Její dcera i vnoučata práce sledují, protože bydlí na nedalekém sídlišti. „Už se moc těšíme, až to bude hotové," radoval se osmiletý vnuk Honzík.

Se zemí už je srovnaný bývalý internát v Koželužské ulici i tribuny a zázemí bývalého atletického stadionu.

„Skončilo také kácení zeleně a prořez náletů s tím, že se bude příští rok na jaře v dalších prořezech pokračovat v návaznosti na sadové úpravy celé lokality," informovala mluvčí chebského městského úřadu Martina Kuželová. „V současné době probíhá výstavba gabionových, tedy dráto-kamenných stěn v Koželužské ulici a v okolí lukostřeleckého areálu, pokládky kabelů veřejného osvětlení a dešťové kanalizace ke stadionu a pokládka splaškové kanalizace v Koželužské. Byl již vytyčen prostor pro víceúčelové sportoviště, na kterém se provádějí zemní práce k drenážím pod budoucím trávníkem, a zahájeny zemní práce na crossové dráze kolem lukostřeleckého areálu."

Na projekt Turistické využití levého břehu Ohře má město přislíbenou dotaci 148 milionů korun, celkové náklady jsou přibližně 185 milionů korun. Místo se má díky tomu změnit v zónu pro aktivní trávení volného času a doplnit tak 'odpočinkovou' Krajinku.

Nejzásadnější proměnou má projít lokalita, kde stával stadion a škvárové hřiště. Na jejich místě vyroste víceúčelové sportoviště nebo relaxační plochy. Vítanou atrakcí má být i lanové centrum s lezeckými stěnami a věží pro simulaci volného pádu.

Uvažuje se také o tom, že se zde vybuduje přírodní koupaliště a bazén. Zařízení by mělo pojmout až stovky návštěvníků.

„Prioritou je pro nás ale samozřejmě původní projekt," uvedl již dříve chebský místostarosta Tomáš Linda. „Stavba koupaliště by ale nesměla ohrozit slíbenou dotaci z ROP Severozápad."