Už jen výtah a bude hotovo. Přeměna vestibulu chebské radnice na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad je téměř hotová. Rokování zastupitelů se tak již tento týden vrátí do původních prostor, do obřadní síně.

„Rekonstrukce vestibulu radnice finišuje podle plánu, opožděna bude jen dodávka výtahu," informovala mluvčí chebského městského úřadu Martina Kuželová.

A protože v této budově budou již ve čtvrtek jednat chebští zastupitelé, začalo se s úklidem. Lidé také opět dostanou možnost sledovat rokování online.

Pak přijdou na řadu menší dodělávky v přízemí a úklid patra, kde se nachází sekretariát a kanceláře členů vedení města. „Ti se budou stěhovat z náhradních prostor v prvním prosincovém týdnu," doplnila.

Vedení města v současné době sídlí ve druhé budově městského úřadu, a to naproti Komerční bance.

S úpravami vstupního prostoru radnice se začalo v červenci a podle původního plánu mělo být hotovo do září.

„Po dokončení úprav zde bude občanům k dispozici jak moderní recepce, pracoviště Czech POINT, kde si mohou nechat ověřit dokumenty nebo získat výpisy z rejstříků, kontaktní kancelář místních poplatků s pokladnou nebo čekárna, tak i léta plánovaný výtah k obřadní síni a kancelářím vedení města," popsal již dříve Tomáš Ivanič z chebské radnice.