Tragická nehoda se stala na křižovatce ulic 26. dubna a Evropská. Osobní automobil narazil do sanitky, která převážela pacienta. Po kolizi došlo k odražení osobního auta na chodník, kudy Stanislav Wintr procházel. Ten utrpěl zranění, kterým podlehl.

Při nehodě byly zraněny také dvě dívky ve věku čtrnáct a patnáct let. 

"Neznámý řidič osobního vozidla nerespektoval červený signál stůj a vjel do křižovatky ve chvíli, kdy přes ní projíždělo vozidlo rychlé záchranné služby se zapnutým světelným a zvukových zařízením," přiblížila okolnosti tragické dopravní nehody mluvčí policie Kateřina Krejčí. "Viník dopravní nehody bezprostředně po činu z místa nehody utekl," doplnila policejní mluvčí Zuzana Týřová s tím, že policisté nyní pátrají po svědcích kolize, kteří by svými informacemi pomohli při pátrání po viníkovi. 

ZATÍM POSLEDNÍ KNIHA Stanislava Wintra nese název Úlohy a hádanky pro kamarády. Zesnulým mužem je spisovatel Stanislav Wintr. První kniha mu vyšla až v šedesáti letech, tedy před dvanácti lety. Pak ale jeho spisovatelská kariéra nabrala závratné tempo a dnes už má na kontě deset publikací. Jednalo se převážně o knížky s historickou tematikou. Jeho oblíbeným námětem je postava Napoleona Bonaparte, kterému věnoval šest knih.

„V dětství si každý hledá nějaké vzory. Nám ve škole vyprávěli o Leninovi, Stalinovi a Gottwaldovi, jak se výborně učili, každému vždycky pomohli. Říkal jsem si, že já takový být nemůžu. Pak se mi dostal do rukou životopis Napoleona, na kterém mě hned zaujalo, že ve škole propadl, pral se s kamarády, a přesto se pak stal francouzským císařem. Nakonec z toho byl zájem na celý život," řekl před dvěma lety zesnulý Stanislav Wintr.

Za svoji v pořadí pátou publikaci s názvem Napoleon Bonaparte a jeho soupeři obdržel v roce 2007 prestižní ocenění Klubu autorů literatury faktu Obce spisovatelů, Cenu Miroslava Ivanova. V knize Chebsko za soumraku, kterou vydal v roce 2010, se na rozdíl od předchozích publikací zaměřil na historii poměrně nedávnou - na období normalizace. Z úplně jiného soudku byla poslední knížka Stanislava Wintra - Úlohy a hádanky pro kamarády, která na více než sto stránkách nabízí k vyřešení řadu početních úkolů, logických problémů, matematických řad, šachových úloh, ale i vtipů pro odlehčení.

U příležitosti autorových sedmdesátých narozenin byl na radnici přijat vedením města v čele se starostou.

„S panem Wintrem se známe už 40 let. Když jsem nastupoval na chebskou ´hygienu´, tak on tady už pracoval. Poznal jsem v něm člověka velmi chytrého a velmi zásadového. Na všechno nemíváme stejný názor, ale stojí vždy za to s ním diskutovat," řekl tehdy starosta Pavel Vanoušek.