Redakce Deníku připravila společně s Rádiem Impuls nejen pro svoje čtenáře akci plnou předvánoční pohody.

Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Dej Bůh štěstí a Pásli ovce valaši. To jsou koledy, které si lidé 12. 12. zazpívají s Deníkem na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad a také v Lokti v areálu Archa a v Karlových Varech nově v Becherplatzu.

Už minulý rok (při premiéře akce) dorazilo na chebské náměstí asi 200 lidí, což byla krásná účast už proto, že počasí nebylo přívětivé. „Pamatuji si na minulý rok, kdy se na náměstí koledy zpívaly," řekla Ašanka Martina Kitajevová. „Myslím si, že takových dvě stě lidí tady určitě bylo. Nevím, zda se letos kvůli práci do Chebu na zpívání koled dostanu. Vzpomínka na to, jak všichni pějí, mi krásně oživuje i letošní zimu," dodala.

„Miluji vánoční koledy," řekla Josefína Králová z Chebu.

„Podle mého názoru lidi dost zapomínají ve všem tom shonu a při nedostatku peněz na to příjemné z Vánoc. Takže si letos i s rodinou půjdeme zazpívat na chebské náměstí s tou spoustou lidí, která určitě dorazí, tak jako minulý rok," vysvětlila. V centru Karlových Varů si zazpívají vánoční písničky v novém, atraktivním prostředí pod střechou v centru, v Becherplatzu na třídě T.G.Masaryka. Vystoupí zde děti z uměleckých škol. Všichni pak mají možnost posedět v přilehlém pivovaru.

„Loni se mi to moc líbilo. Letos se těším na Becherplatz a jsem rád, že se v tradici pokračuje. Zpívat sice moc neumím, ale koled se nebojím, zvlášť když nás zpívá tolik," uvedl Radim Vlčko z Karlových Varů.

Česko zpívá koledy se na Sokolovsku uskuteční v Lokti, v Arše Loket v parcích ve Sportovní. „Bude to jistě nádherné navození vánoční atmosféry. Akci si nenechám ujít," řekl Kristián Šujan z Lokte.

Po loňském úspěchu se do regionu vrací celorepubliková akce s názvem Česko zpívá koledy. Ve středu 12. 12. 2012 od 18 hodin si návštěvníci a obyvatelé měst v ČR společně na náměstí zazpívají pět koled.

Celou republiku tak v jeden čas spojí akce, při které se lidé mohou zastavit a vzpomenout si, že se blíží svátky klidu a míru.