Pro Ivanu Didiovou z Hranic u Aše byla Proměna s Deníkem velkým překvapením. Do úspěšného projektu ji totiž přihlásila dcera, která jí to prozradila, až když postoupila. A jak byla nakonec čtenářka spokojená? „Velmi," chválila práci odbornic z chebského StudiaM. „Den jsem si moc užila a opravdu jsem si i odpočinula," řekla.

Své mamince chtěla Lucie Didiová udělat radost.

„Rozhodla jsem se maminku přihlásit, protože byla ve svých jedenácti letech ošklivě pokousaná psem do obličeje a nyní jí to dělá problém s pletí," uvedla v přihlášce dcera Lucie.

Do StudiaM dorazila paní Ivana v dobré náladě. A jak prozradila, její proměna začala vlastně už v březnu. „Tehdy jsem se rozhodla, že zhubnu. Nadbytečná kila se totiž začala podepisovat na mém zdraví. Situaci jsem nezačala řešit dietou, ale úpravou životního stylu. Chodím sportovat a z jídelníčku jsem vypustila bílé pečivo a uzeniny," popisovala. A výsledek? „Už se mi povedlo shodit 26 kilo," pochlubila se.

A co si od Proměny slibovala? „Že nebudu vypadat na tolik, kolik mi je," smála se.

Jako první zamířila ke kosmetičce Kateřině Fabiánové.

„Po depilaci obličeje jsem aplikovala laserovou vitamínovou masku," podotkla. Poté čtenářce obarvila obočí a řasy. „Většina lidí má konce řas velmi světlé, takže se ztmavením pohled projasní. Důležitá je také úprava obočí právě to 'dělá' celý obličej," vysvětlovala.

Poté přišly na řadu vlasy. „Střih zásadně měnit nebudu. Zaměřím se spíš na barvu, ta původní je vyšisovaná a odrostlá," uvedla kadeřnice Iveta Forchová Chlebcová. „Jako základ jsem použila hnědou a celý účes zvýrazním oranžovým odstínem." Po barvení nastal čas na zábal. „Paní Ivana má jemné vlasy, takže jsem se zaměřila na styling," dodala kadeřnice.

Zbývalo ještě líčení. Kosmetička použila BB krém a zaměřila se také na retušování váčků pod očima. „Na jizvu po kousnutí stačilo použít make-up, protože není nijak vystouplá. Šlo tak jen o korekci pigmentace," podotkla Kateřina Fabiánová.

S výsledkem byla Ivana Didiová moc spokojená.

„Okolí na mě reagovalo velmi hezky, všem se to velice líbilo. Hned jak jsem vyšla ven ze StudiaM, potkala jsem dokonce známého, který si nebyl jist, zda jsem to já," pověděla. „Musím se přiznat, že sama bych se asi nepřihlásila chyběla by mi odvaha. Jsem ale opravdu šťastná, že jsem se Proměny zúčastnila. Ráda o sebe pečuji, a tak to pro mě byl opravdu skvělý den. Navíc byli v salonu všichni moc příjemní a odpoledne jsem strávila v pěkném prostředí. Opravdu jsem si dnešek užila a odpočinula jsem si. Všem bych to doporučila," dodala.

Jako dárek navíc získala poukaz na masáž a pedikúru.

Toužíte po změně? Přihlaste se! Chebský deník připravil pro všechny své čtenářky projekt s názvem ‚Proměna s Deníkem'. Chcete změnit svůj účes? Přivítaly byste radu, jak se líčit? Zažijte odpočinkové odpoledne s chebským kosmetickým salónem StudioM (Mánesova 47). Stačí málo! Pošlete nám svou fotografii a napište pár slov o sobě (věk, záliby, zaměstnání a co od proměny čekáte).

Pokud vás naše odbornice ze StudiaM vyberou, můžete se těšit na skvělý zážitek. Proměna se uskuteční 24. září od 9 hodin (termíny nelze měnit, myslete na to prosím při přihlášení do projektu). Přihlásit se mohou všechny slečny a dámy z regionu, od Aše po Teplou. 

Přihlášky posílejte na e-mail: redakce.cheb@denik.cz. Uzávěrka přihlášek do čtvrté Proměny je 20. září.