„Město Cheb počítá s tím, že by zmíněné firmě mohlo poskytnout dřevo, které tato firma využívá a kterého spotřebovává velké množství," uvedl chebský místostarosta Vladimír Hartmann.

Tento závod má smlouvy s nejrůznějšími velkými firmami v Evropě, které jejich služby využívají.

„Pracovníci této firmy jsou schopni vyrobit například bednění pro model obrovské turbíny, na který právě využívají velké množství dřeva," vysvětlil Vladimír Hartmann.

Radou města byl již schválen záměr prodeje pozemků pro koncern Deufol. Mimo jiné se tento podnik zabývá výrobou takzvaných OSB desek, ze kterých se dělají například podlahy. Dále tato firma vyrábí i překližky a dřevotřísky, jako jsou bedny, palety a latění. Zaměstnanci firmy zhotovují dřevěné obaly s certifikací pro export do zámoří a realizují balení u zákazníka i v jejich vlastních prostorách.

Vzhledem k rozšiřujícímu se průmyslovému parku se město Cheb dohodlo také na zvýšení přísunu elektrické energie do této oblasti.

„Uzavřeli jsme s firmou ČEZ smlouvu o navýšení dodávky elektrické energie," potvrdil místostarosta Hartmann.

To znamená, že zmíněná elektrárenská společnost v průmyslovém parku postaví speciální stanici na vyšší dodávku energie.

Průmyslový park Cheb vznikl na takzvané zelené louce a jeho celková rozloha je více než 35 hektarů. „Pozemky jsou zasíťované, komunikačně napojené a technicky připravené," uvedla Jana Najmanová z oddělení přípravy projektů chebské radnice. Pozemky jsou určené pro průmyslový park od ledna 2004 a jsou postupně převáděny zahraničním i českým investorům. „Pozemky ve vlastnictví města Chebu jsou určeny pro umísťování výrobních zařízení, logistických center a objektů pro obchod či služby. Výrobní zařízení nesmí výrazně zatěžovat životní prostředí," upřesnila Najmanová.