V ašských Sadech Míru to v sobotu opravdu žilo. Městský dům dětí a mládeže Sluníčko zde pořádal akci s názvem Den pro rodinu.

Den pro rodinu se letos konal poprvé. Jak vysvětlila Eva Holečková, ředitelka domu dětí Sluníčko, spojili dvě akce Den pro město a oslavu Dne dětí.

„Konaly se s rozptylem dvou týdnů, proto jsme se rozhodli je spojit a uspořádat Den pro rodinu," vysvětlila ředitelka. „Snažili jsme se program koncipovat tak, aby zaujal opravdu celou rodinu a aby si každý našel to své," řekla.

Dětem tak byly po celý den k dispozici různé atrakce, připravená byla také vystoupení dětí ze základních škol, ale i zájmových kroužků, zazpíval i německý zpěvák Danny Siegel a zatančily Country Ladies. Vrcholem dne pak bylo vystoupení skupiny Mňága a Žďorp.

„Velké poděkování patří i moderátorům celého dne Davidu Gránskému a Davidu Nushartovi, ale také kolegům, se kterými jsme akci připravovali," doplnila Eva Holečková.

Do konce školního roku ale chystá MěDDM Sluníčko ještě jednu akci, a to Ašský čtyřlístek. „Uskuteční se 13. června a jde o první ročník turistické akce, která je ale určená nejen turistům," popisovala ředitelka. Na příchozí čeká nejen několik okruhů do čtyřlístku, ale také třeba horolezecká stěna.