Ukázat své umění sem dorazili jak závodníci z České republiky, tak i účastníci z evropských zemí. Kvůli počasí se musela akce přesunout až na únor, běžně ji však pořadatelé připravovali na začátku ledna. Kvůli tomu dali někteří závodníci přednost závodům v ruském Soči, kde se pojede Světový pohár. „Žádné komplikace během příprav nenastaly," uvedla pořadatelka Ivana Dobišová z Klubu Krušných hor, který má celou akci na starost. Akce se připravuje již několik měsíců dopředu, aby vše dopadlo na jedničku.

„Ubytování závodníků a hostů připravujeme již půl roku dopředu," informovala Ivana Dobišová. Problémy letos nebyly ani s parkováním. Závodníci a někteří hosté parkovali přímo u jednoho z mariánskolázeňských hotelů a ostatní měli místo přímo u lyžařského střediska. Závody se konaly v sobotu i v neděli. Po oba dva dny se však jely různé soutěže. Body za ně se snowboardistům počítaly zvlášť. „Letos k nám přijeli závodníci také z Německa, Rakouska a Ruska," vyjmenovala Ivana Dobišová.

Česká naděje Ester Ledecká se závodu nakonec nezúčastnila. První místo získala v sobotu Rakušanka Maria Sitzenfrei. V kategorii mužů zabodoval Daniel Weis.