Problémy s registrem vozidel trápí občany Chebska a okolí. Závady měly být přitom podle slibu ministra dopravy Pavla Dobeše odstraněné už od úterního rána, což se ale nepodařilo. Nyní celý server téměř nefunguje, a když, tak velice pomalu a s chybami. Tento problém se proto stal noční můrou i pro dvaadvacetiletého Petra Kafku z Chebu, který své vozidlo podle smlouvy prodal a nyní se ho snaží už mnoho dní přihlásit na nového majitele. Vozidlo proto prozatím zůstává přihlášené na něj.

„Zkoušeli jsme ho přihlašovat už asi pětkrát, a pořád nic," řekl Petr Kafka. „Díkybohu je nový majitel můj známý a má trpělivost. Věřím mu, proto je vozidlo přihlášené na mě a on s ním normálně jezdí. Nevím, co bych ale dělal, kdyby to byl někdo, koho neznám. To už by nebylo tak jednoduché," vysvětlil.

Podle tiskové mluvčí města Chebu Martiny Kuželové byl ve středu v 8.25 hodin zjištěný opětovný výpadek na straně Policejního prezidia. Nebylo tak možné provádět potřebné lustrace vozů, což platilo asi do 14 hodin.

„Od té doby již byl provoz plně obnoven," uvedla Martina Kuželová. „Ve středu tak u nás bylo odbaveno na 70 klientů. Jen dva podle sdělení vedoucího oddělení registru vozidel a řidičů situaci psychicky nezvládli a tamní pracovníci si museli vyslechnout kritiku. Ve čtvrtek však systém fungoval bez obtíží do 10.10 hodin, kdy znovu došlo k výpadku na straně Policejního prezidia. To dosud trvá," upřesnila.

A problémy neměl jen chebský registr vozidel, ale také ašský. „Registr vozidel u nás nefungoval stejně jako v ostatních městech," řekl tiskový mluvčí města Aše Milan Vrbata. „Ve čtvrtek se ho ovšem povedlo zprovoznit a pomalu běží," potvrdil.

„Chtěl jsem v úterý pomoci kamarádce přihlásit nové auto," řekl Jindřich Kolín z Chebu. „Bylo nám sděleno, že to nejspíš v nejbližších dnech nebude možné a že to máme zkusit později. Tato rada se vyplatila a vozidlo se mi povedlo přihlásit ve středu," vysvětlil.