„Týden knihoven, populární celostátní akce, se uskuteční od 3. do 9. října letos pod heslem Braňte knihu!," sdělila ředitelka Městské knihovny Cheb Martina Kuželová.

A na co všechno se mohou lidé těšit? Vedle tradičních přednášek pro dospělé, příležitostí zasoutěžit si v oddělení pro děti a vůbec registrací nových čtenářů zdarma jsou v knihovně i výstavy knih (Co četly naše babičky) a časopisů (Psáno v čase), retročítárna (možnost zalistovat si Ohníčkem, Pionýrem, Praktickou ženou…) a burza starších dětských časopisů.

„V neposlední řadě přicházíme se zcela novou službou. Začínáme půjčovat deskové společenské hry také pro dospělé. Domů lze ovšem odcházet vždy jen s jednou, na maximálně 28 dní," poznamenala Martina Kuželová.

Otevírací doba v knihovně je od pondělí do pátku od 10 do 18 hodin. V sobotu pak od 9 do 12 hodin. Dětské oddělení má ve všedních dnech otevřeno od 12 do 17 hodin a o víkendu od 9 do 12 hodin. Kreuzingerova knihovna v Chebu (1911) byla vystavěna jako druhá veřejná knihovna na našem území.