Akci připravil chebský dům dětí a mládeže a nesla název Chebské pádlování pod hradem. Nejvíce se zalíbila dětem, které se například na kánoi svezly úplně poprvé. Akce se konala již potřetí.

„Na lodi se mi dnes moc líbilo. Jel jsem úplně poprvé," jásal pětiletý Martin Růžička z Chebu. „Dokonce jsem zkoušel i pádlovat a šlo mi to," pochlubil se.

Podle organizátorů si lidé již na tuto akci zvykli. „Pádlování jsme připravili pro návštěvníky již potřetí," informoval organizátor Petr Polák. „Je to takový den otevřených dveří v loděnici pro veřejnost," řekl Petr Polák s tím, že když DDM s akcí před třemi lety začal, setkal se s obrovským úspěchem.

Některé z přítomných dětí se však na lodi cítily jako doma. „Na lodi jsem neseděla poprvé, už jsem si jízdu vyzkoušela dříve," radovala se šestiletá Laura Gillerová z Lubů. „Projížďka na lodi byla hezká. Zkoušela jsem i sama pádlovat a ze všeho nejvíce se mi líbily vlny, které se tvořily za lodí," doplnila.

Příznivci vody si na místě mohli vyzkoušet veškeré druhy plavidel, jaká se na českých řekách mohou vyskytnout. „Měli jsme tu připravené kánoe, rafty, kajaky a nafukovací kánoe," uvedl Petr Polák s tím, že začátečníkům pomohli se základními vědomostmi další spolupracovníci. „Lidé si tak mohli vyzkoušet, jaké to je, sedět na lodi, pokud se například plavidla báli," uzavřel Polák.