Kdo má značky auta takzvaně v depozitu, měl by se mít na pozoru. Pokud totiž vlastník takového auta do konce roku na úřadě způsob využití vozidla a místo, kde se nachází, nenahlásí, vůz administrativně zanikne.

„Pokud lidé vlastní silniční vozidlo, které bylo dočasně vyřazeno z provozu před 30. červnem 2013, je tedy takzvaně v depozitu, měli by se dostavit do konce roku 2015 na registr vozidel Městského úřadu Cheb," uvedl mluvčí úřadu Tomáš Ivanič. „Pokud se majitelé vozidel v tomto termínu nedostaví a požadované údaje nenahlásí, vozidlo administrativně zanikne a nepůjde již nikdy do registru přihlásit," upozornil.

V případě, že bylo auto dočasně vyřazeno po 30. červnu 2013, povinnost nahlásit údaje o vozidle platí také. „Při jejím nesplnění nebude sice vozidlo administrativně vyřazeno, ale za toto opomenutí může být uložena sankce, a to v krajním případě až do výše 50 tisíc korun," podotkl Tomáš Ivanič.

Například obyvatelé Chebu mohou na úřad zajít už jen dnes a ve středu. Úřední hodiny jsou na chebském registru vozidel v ulici 26. dubna 4 v úterý od 8 do 12 hodin a od 13 do 14 hodin a ve středu od 7.30 do 12 hodin a od 13 do 17 hodin. Ve čtvrtek má úřad zavřeno. Na webu města se lze i elektronicky objednat.

Dnes a zítra mohou lidé navštívit odbory dopravy na Sokolovsku v rámci běžné provozní doby úřadů. Omezena bude pouze ve čtvrtek. V Kraslicích bude otevřeno 31. 12. od 8 do 11.30 hodin. V Sokolově pak od 8 do 12 hodin.

Odbor dopravy na Magistrátu města Karlovy Vary otevírá svůj registr naposledy zítra, tedy ve středu 30. prosince. „Lidé mohou přijít od osmi do sedmnácti hodin, kromě polední hodinové pauzy," uvedl vedoucí odboru František Palivec a smutně zavtipkoval: „Všem zaměstnancům jsem na konec roku zrušil dovolené, očekávali jsme nápor majitelů vozů, kteří jim budou chtít značky vysvobodit. Nakonec jsem ale svým způsobem zklamaný, včera dorazilo jen asi sedm desítek lidí a ti dodali potřebné údaje a chtěli uložení značek v depozitu prodloužit."

Také na ostrovském městském úřadě bude lidem registr vozidel k dispozici v letošním roce naposledy zítra. Úředníci zde budou pracovat od půl osmé ráno do půl šesté odpoledne, s pauzou na oběd od dvanácti do jedné.