A absolutní vítěz tohoto klání pochází také z místního DD. Ovšem o nějaké protekci kvůli místu konání nemůže být vůbec řeč. Rošťák roku 2013, dvanáctiletý Jakub Harčár (na malém snímku), svou bezprostředností doslova odzbrojil porotu. Ihned po vyhlášení výsledků devítičlenného finále se svěřil, že o velké šanci na vítězství přemýšlel už v předvečer soutěže. „Úplně nejtěžší byla příprava na moji volnou disciplínu tanec. Byla to fakt dřina," neskrýval Jakub. „Při pohledu na diplom pro vítěze jsem byl opravdu dojatý a měl jsem neskutečnou radost. Jo a ceny jsou super, asi nejlepší je ten tablet," usmíval se.

Druhou příčku ve finálovém klání školáků z dětských domovů z celé České republiky obsadila desetiletá Veronika Matějná z Frýdku-Místku a bronz vybojoval nejstarší účastník, patnáctiletý Nikolas Holoubek z Čeladné.

Soutěž ´Rošták roku 2013´ nezapomněla ani na charitu. Z darů přítomných hostů obdrželi zástupci dětských domovů, škol a katolická charita celkem 65 tisíc korun. Soutěžící děti, které obsadily první až páté místo, pro své domovy získaly dohromady 69 tisíc korun.

„Náš Kuba byl skvělej hlavně v tanci," radovala se Marcela Drevňáková z Dětského domova Mariánské Lázně. Ta byla v zaplněném hledišti spolu s ostatními dětmi z DD a škol z celé republiky. Diváci aplaudovali nejen výkonům soutěžících, ale také vystoupení populární Terezy Kerndlové a ojedinělého Vlasty Korce.

Pořadem provázeli moderátoři Miloš Skácel a David Petřík.