Chvíli před sedmou hodinou ranní totiž jejich spoj srazil koně, který se vydal na kolejiště. Střet vlaku se zvířetem není na Chebsku běžnou záležitostí.

„Před sedmou hodinou ranní jsme dostali hlášení, že se v Nebanicích u Chebu střetl rychlík s koněm," uvedl zástupce velitele Hasičského záchranného sboru SŽDC Petr Truhlář. „Kůň byl na místě mrtvý a jeho pozůstatky byly rozprostřeny asi na sto metrech trati. Naše jednotka zkontrolovala lokomotivu, zda u ní nedošlo k úniku provozních kapalin, a odstraňovala zbytky těla zvířete asi do půl jedenácté," dodal.

Podle informací, které se Chebskému deníku podařilo získat, je škoda na lokomotivě nulová. Škodu na zvířeti si musí vyčíslit sám majitel.

Jedna kolej trati byla uzavřena až do odklizení těla, na druhé byla omezena rychlost na deset kilometrů v hodině.

„Hřebeček bohužel podlezl elektrický ohradník," prozradil majitel Miloslav Šimáček. „To se ve výjimečných situacích někdy stane. Je nám to všem velice líto," dodal smutným hlasem.

„Jela jsem zrovna do Karlových Varů," řekla Karolína Heplová, která v tu dobu jela do školy. „Byla jsem ještě rozespalá a najednou začal náš vlak prudce brzdit. Po chvíli jsme se dozvěděli, že jsme srazili koně. Poté, co jsme dojeli do Kynšperku, to velice zapáchalo," dodala.