Prozradíte, kdo vás do soutěže přihlásil?
Do soutěže nás přihlásila moje přítelkyně Simona.

Uvedete něco bližšího o mazlíčkovi jménem Šrek?
Náš pejsek je Yorkšírský teriér a je velice veselý, společenský a hlavně inteligentní. Nádherně se chová ke všem členům rodiny i k jiným domácím zvířatům. Jméno Šrek má proto, že byl největší z vrhu tří štěňat. Jsou mu čtyři roky, je pěkně stavěný a má nádhernou srst jemnou na dotek jako plyšák, proto je vhodný i pro děti, další výhodou je, že nelíná, protože psi této rasy mají vlasy a ne klasickou srst jako ostatní. A také je protialergenní, což je velké plus. Jako štěňátko měl tmavou barvu srsti a časem se nám zbarvil do krásně krémové barvy. Už jenom tímhle zbarvením je pro nás výjimečný. Je to náš první pejsek, tak jsme ho i dost rozmazlili a je to náš mazel.
Tímto bych chtěl ještě požádat redakci, jestli prostřednictvím Chebského deníku by našemu mazlíčkovi Šrekovi pomohli najít, nějakou fenku stejné rasy k připuštění, hrozně moc bychom chtěli jeho štěňátko a nějak se nám nedaří pro něj sehnat fenečku. Už přes rok máme několik inzerátů na internetu a zatím se nám nikdo neozval. Tak prosím zájemce, co mají fenku k připuštění, napište nám na email lhotkys@seznam.cz.

Dokážete odhadnout kolik hlasů poslali vaši nejbližší a kamarádi a kolik ostatní veřejnost?
Myslím, že většinu hlasů dostal Šrek od známých a příbuzných, kteří se aktivně zapojili do hlasování. Jakmile jsme totiž Šreka přihlásili do soutěže, tak se to rychle rozkřiklo mezi všemi známými a každý mu posílal hlasy. Mimochodem bych chtěl poděkovat všem čtenářům a známým, kteří nám posílali hlasy a podpořili nás v soutěži. Děkuji všem!

Máte nějakou radu pro začínající chovatele psů této rasy?
Tak zkušený nejsem, abych rozdával rady. Ale já osobně si myslím, že postačí, když svému mazlíčkovi dáte maximum péče a lásky, pejsek vám to vrátí mnohanásobně a ani si to neuvědomíte. Zbytečně se neříká, že pes je nejlepší přítel člověka. Jenom jednu malou radu bych měl, pokud chcete mít pejska zdravého a chcete pro jeho růst a srst to nejlepší nešetřete na granulích a konzervách. Pokud můžete, vyberte si vždy to kvalitnější krmení a nechte si poradit prodejcem ve zverimexu nebo někým kdo s tím má zkušenosti. Neznamená, že dražší = kvalitnější, proto je lepší se vždy s někým zkušeným poradit.

Obdrželi jste praktickou cenu (poukázku v hodnotě 500 korun na nákup zboží v chovatelské prodejně)). Už jste za ni něco pro Šreka pořídili?
Ano pořídili jsme mu na zimu vestu s kožíškem, aby mu na jeho oblíbených procházkách nebyla zima. Jinak bych chtěl poděkovat redakci Chebského deníku za pořádání této skvělé soutěže, kde se myslí i na naše mazlíčky a také sponzoru společnosti ŠU – STR, že ji podporuje.

Koho z rodiny má psík nejraději? Jak svoji náklonnost projevuje?
Šrek nás má rád oba stejně. K přítelkyni se chodí mazlit a nechávat se drbat. A se mnou si zase rád hraje a dovádí. Svojí náklonnost nám projevuje tím, že nás vždy radostí olizuje od ucha k uchu. Ale hlavně nám dává radost, smích a vždy dobrou náladu. Je s ním totiž stále sranda – za všech okolností!