Službu obstarává městská policie, která denně vyjíždí v průměru za 13 objednávkami. To je v současnosti strop, protože víc výjezdů se z časových důvodů za osmihodinovou směnu uskutečnit nedá.

Za prvních pět měsíců fungování služby eviduje městská policie přes 1450 výjezdů. „Je třeba si uvědomit, že Seniorbus nefunguje jako běžný taxík. Když si například paní, obtěžkaná u obchodu taškami s nákupem, zavolá odvoz, může se stát, a také se to stává, že ji hned odvézt nemůžeme, protože vozidlo veze jiné klienty nebo bylo už dříve objednáno na další jízdy,“ uvedl Richard Kosík z městské policie jeden z momentů a radí, aby si v takových případech lidé objednali přepravu s předstihem. Klienty žádá také o toleranci, když Seniorbus nepřijede přesně v domluvený čas. „Vozíme většinou osoby vyššího věku, s tělesnými handicapy, často méně pohyblivé, musíme jim do auta a z něj pomáhat, některé také doprovázíme do ordinací nebo až k domovním dveřím, pak samozřejmě dochází k nesouladu v časech,“ podotkl.

Služba Seniorbusu byla v Aši spuštěna na počátku ledna tohoto roku. „Určena je občanům s trvalým pobytem v Aši a spádových obcích, starším 65 let, a také držitelům průkazů ZTP a ZTP/P. V současné době má 320 klientů, držitelů průkazu, vystaveného odborem sociálních věcí a zdravotnictví, který je opravňuje k využívání této dotované přepravy,“ řekl mluvčí Městského úřadu Aš Milan Vrbata. Jedna jízda klienta vyjde na 20 korun a přepravován je kamkoliv v Aši a do okolních obcí. Až na výjimky nejezdí o víkendu.

Ilustrační foto
Řídil auto bez papírů