Jak již Chebský deník informoval, ministr Kuba záměr Chebských rozšířit průmyslový park jednoznačně podpořil. „Jasně deklaroval, že nám problémy, které jeho dalšímu rozvoji brání, pomůže řešit. A nejde jen o poplatky za odnímání půdy ze zemědělského půdního fondu,“ uvedl již po setkání chebský místostarosta Tomáš Linda.

Politik a podnikatel Jiří Červenka z Aše se vyjádřil, že Martin Kuba na něj dělá dojem komunikativního ministra, který se hlásí k regionálním kořenům. „Má jasné cíle a věřím v jeho schopnost přesvědčit,“ vyjádřil se Jiří Červenka.

„Pro mě osobně bylo setkání s panem ministrem velmi příjemným zážitkem,“ pochvaloval si Stanislav Kříž, ředitel Okresní hospodářské komory Cheb. „Jednalo se o takové setkání s obyčejně neobyčejným člověkem a představitelem vlády České republiky, který přesně ví, co chce a musí udělat pro český podnikatelský sektor, neb má přímou zkušenost s regionální politikou, s problémy a výzvami, které trápí české podnikatele a které je třeba konkrétně řešit. A to i ve spolupráci s partnery, jako je hospodářská komora…,“ usmíval se.

Střetnutí s ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kubou zanechalo dojem i v Romanu Šebkovi z Františkových Lázní: „Ministra Kubu jsem sice viděl jen na několik metrů, ale i tak na mne působil lidským dojmem. Úplně opačně než jako mnozí naši čelní představitelé. Tak chci také věřit tomu, že své sliby o pomoci našemu regionu dodrží. Na rozdíl od některých vysoko postavených politiků, kteří také pořádali spanilou jízdu Chebskem, plnou slibů. A mnohdy zůstalo jen u plánů a právě u těch slibů!“